Tipy a zkušenosti 12. 10. 2017

Objel svět autostopem za 70 dní. Na jeden kontinent ale zapomněl

Tomáš Poláček z magazínu Reportér na své světové pouti v roce 2015 urazil 35 000 kilometrů. Celkem se svezl 250 vozidly a navštívil 4 kontinenty.

Aktuální poloha:

Čas splatit africký dluh

Ano, Tomáš projel jen 4 světadíly: Evropu, Asii a také Severní a Jižní Ameriku. Jeden kontinent při své cestě minul - Afriku.


Cílem Tomášovy cesty totiž bylo obkroužit svět kolem dokola ve stanoveném (a nutno říct že dosti šibeničním) limitu 70 dní, takže si vybíral co nejpřímější trasu. Africe se vyhnul, protože mu nezapadala do plánu a cestu by neúnosně prodloužila.


Proto se tento dobrodruh rozhodl, že svůj dluh černému kontinentu vrátí. A procestuje ho také jen pomocí autostopu.

Ze Střelkového mysu na Střelecký ostrov

Protože tentokrát si chce Tomáš cestu víc užít, nestanovil si tak ostrý termín. Na Afriku má “celé” tři měsíce. Ty mu dovolí poznat místa a lidi trochu hlouběji, než na své předchozí cestě, kde neustále závodil s časem.


Za tři měsíce chce Tomáš stopem dorazit z nejjižnějšího bodu afrického kontinentu - Střelkového mysu - na pražský Střelecký ostrov.



Pod dohledem GPS trackeru

I tuhle Tomášovu cestu budete moci  se zatajeným dechem sledovat na stránce magazínu Reportér. Tomáš sem bude svým nezaměnitelným a zábavným stylem průběžně popisovat své zážitky.


A abyste měli co nejdokonalejší přehled, uvidíte Tomášovu pozici také na online mapě. Půjčíme mu totiž svůj GPS tracker, který ho bude doprovázet. Neměli bychom tak přijít ani o kilometr jeho dobrodružství.


Tomáši, držíme palce!  


Ujetá trasa:

Chcete se na něco zeptat?
Nebo zdarma otestovat naše řešení?

Nechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám.

Ebook zdarma

Opouštíte nás, aniž byste si přečetli 10 tipů, jak ušetřit na správě vozového parku?

Zanechte nám svůj e-mail a my vám zašleme e-book na pozdější čtení.