Blogy z cest 11. 07. 2016

Cesta domů

SH 20 jsme projeli celou a ani ne s problémy. Buduje se  v plném proudu, ale konec je stále původní, tak jsme si užili i správnej off :-). Skadar nás uvítal bouřkou, ani koupání neproběhlo a další den jsme se posunuli do Zabljaku v Černé Hoře.

SH 20 před rekonstrukcí

A dnes, předposlední den cestování? Projetí Durmitoru, to nikdy neomrzí. Spousty fotek, zastavování, oddalování dnešního cíle, ale kdo tam byl, ví :-). Další přejezd byl o nervech, zlatí albánští řidiči, co tečou silnicí jako voda, kde jsme nepotkali jedinou nehodu. V Bosně, v místech kde je provoz, můžete jen podřadit, zavřít oči, nádech, výdech a jet... Pokud nedbáte plných čar, šrafů a rychlisti, někam se i dostanete. Podotýkám, toto neplatí u cesty na jih, to je závodní okruh, nádhera. Zpět jsme zvolili jinou trasu a bylo to zase "jinak zajímavé" :-).

Durmitor

Poslední večer na cestách a dlouhý přejezd do Čech

Večer jsme dojeli do našeho oblíbeného penzionu Ribarska Prica u Prijedoru v Bosně. Chára nás přivítal úsměvem, po ubytování a rychlé sprše, před usednutím ke stolu hlásíme „Mix Meat“. Samozřejmě Chára ví a u píva čekáme. Poslední večer, plni zážitků, rekapitulujeme předchozí dny, přemýšlíme, jíme, pijeme, mluvíme a najednou sebe slyším „Rakia Please“. Jako bych si nepamatoval, jak to dopadlo poslední večer vloni ,-). Pár jich padlo, ale to k poslednímu večeru prostě patří.

 

Přejezd domů

800 kilometrů, nic moc, ale díky těmto dnům pak máme víc času v cílové zemi. Objednaná snídaně v půl osmé byla samozřejmě hotové před půl devátou, ale ubytování je zde vždy super, tak není důvod se zlobit. Loučení, je čas nasednout a jet. Cesta byla dlouhá, ale bez extra problémů. Milan se sice omylem chytnul jiné skupinky motorkářů ,-), ale naštěstí až v Rakousku, brzy si toho všiml a potkali se zase na Dolním Dvořišti.

Procestovali jsme zase jiná místa v Albánii, viděli místa, která se vloni nepovedla, a sice ne všechny, i tak to bylo výživné ,-). GPS Dozor krabička nám napočítala krásných 4106 km, během kterých jste nás díky ní sledovali a fandili ,-)). Děkuji panu Škrancovi za skvělou práci, podporu a společnosti GPS Dozor za poskytnutí zařízení pro sledování.


Po příjezdu domů

A kam příště? Těžko nyní říci, Albánie je křížem krážem projetá, tak třeba někam… Někam ještě dál? ,-)

Chcete se na něco zeptat?
Nebo zdarma otestovat naše řešení?

Nechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám.

Ebook zdarma

Opouštíte nás, aniž byste si přečetli 10 tipů, jak ušetřit na správě vozového parku?

Zanechte nám svůj e-mail a my vám zašleme e-book na pozdější čtení.