Zajímavé akce 04. 04. 2017

Žigulíkem kolem světa

Češi jsou zvláštní romantici. Jsou přímo posedlí touhou cestovat kolem světa. Ve starých, nemoderních a laciných dopravních prostředcích. Seznamte se s Petrem a Filipem, kteří chtějí objet zeměkouli v žigulíku!

„Právě vyřizujeme víza, cestovní pojištění, chodíme na očkování a sháníme informace o hraničních přechodech, benzínu, zajímavostech, poplatcích, úplatcích, možnostech spaní v divočině, o levném jídle,“ říká Filip Vogel, jeden z cestovatelů, když se ho zeptáme, jak se s Petrem Javůrkem připravují na start cesty.

50 000 km ve starém žigulíku

Kluci chtějí vyrazit 14. dubna z domovských Čestic. Třetí člen výpravy, nebesky modrý žigulík z roku 1975, už bude brzy připravený. U totálně shnilého auta byla provedena generální oprava motoru, kompletní rekonstrukce brzd a pohonného systému. Cestovatelé také vyměnili sedačky za pohodlnější ze škody 120.

Čeká je přibližně 50 000 km dlouhé automobilové dobrodružství. Cestou by chtěli vidět Pamir Highway na Hedvábné stezce v Tádžikistánu, Sibiř, západní pobřeží USA, pyramidy ve Střední Americe, Karibik, Andy, Patagonii a mnoho dalšího.

GPS lokátor na palubě

V GPS Dozoru jsme vždy měli pochopení pro dobrodruhy. Ale možná ještě větší pochopení máme pro maminky, příbuzné a přátele těchto dobrodruhů.


Kde jsou právě teď? Tak v tomhle budou mít všichni výše uvedení po celou dobu expedice vždy jasno. Díky našemu GPS lokátoru budou moci žigulík sledovat přímo na online mapě spolu se všemi dalšími zájemci, mezi které můžete od 14.4. patřit i vy.



Proč žigulík?

Možná si kladete tu samou otázku, jakou jsme si od začátku pokládali my: proč jet kolem světa zrovna žigulíkem?


Filip na to má jednoznačnou odpověď: „Žigulík je zkrátka jednoduché legendární auto za málo peněz. Je jednoduché, protože je v něm nejsou žádné moderní elektronické vymoženosti, které by se mohly pokazit. A když už se auto pokazí, tak je opět jednoduché ho opravit se základním nářadím. Mimo to v Rusku a v zemích bývalého Sovětského svazu jezdí tato auta dodnes a je tam spousta servisů a náhradních dílů. A řídit našeho 42 let starého žigulíka je prostě super!“


Další informace najdete na jejich internetových stránkách,

Chcete se na něco zeptat?
Nebo zdarma otestovat naše řešení?

Nechte nám na sebe kontakt, ozveme se vám.

Ebook zdarma

Opouštíte nás, aniž byste si přečetli 10 tipů, jak ušetřit na správě vozového parku?

Zanechte nám svůj e-mail a my vám zašleme e-book na pozdější čtení.