Interesting events 20. 11. 2017

Štěpán Dvořák, sportovec, který posouvá limity vytrvalosti. A nejen své, ale také našich GPS lokátorů

Když chceme naše GPS trackery opravdu důkladně otestovat, půjčíme je Štěpánu Dvořákovi. S tímto extrémním vytrvalcem si totiž sáhnou na dno. Přečtěte si, čím vším si s ním prošly v roce 2017.


Štěpán Dvořák slouží jako hasič v jaderné elektrárně. A je to přesně ten typ člověka, kterého byste na takovém místě chtěli mít. Jeho fyzická i psychická odolnost je nezlomná.


A protože Štěpán si rád stanovuje dost šílené výzvy, půjčujeme mu naši techniku. Nikdo jiný ji totiž neotestuje lépe. Jen v tomto roce Štěpán zvládl tohle:


Běh přes Českou republiku z jihu na sever


Velikonoce oslavil Štěpán poněkud delším výběhem. Začal na nejjižnějším bodě Česka, tedy na hranicích s Rakouskem hluboko v šumavských hvozdech. Během necelých 70 hodin (tedy 3 dní a 3 nocí) urazil celých 403 kilometrů. A kdyby ho nezastavily nemecké hranice ve Šluknovském výběžku, běžel by možná dodnes.



Přeplavání Lipenské přehrady


Další cíl, který následoval zanedlouho po Štěpánově velikonočním běhu, bylo přeplavání Lipna. A když píšeme přeplavání, tak nemyslíme z levého břehu na druhý. Myslíme od celou délku vodní plochy, od začátku do konce, celých 34 km. Štěpán to zvládl za 15 hodin (a náš GPS lokátor ve voděodolném pouzdře s ním).



Na kole přes Českou republiku (tentokrát ze západu na východ)


Aby toho křižování republikou nebylo málo, sedl si Štěpán Dvořák v srpnu na kolo a přejel 606 km přes celou Českou republiku z nejzápadnějšího do nejvýchodnějšího bodu. Netrvalo mu to ani jeden den: časomíra se zastavila na hodnotě 23 hodin a 15 minut.


Více informací o Štěpánovi a jeho akcích se dozvíte na jeho internetových stránkách: https://dvorak-stepan.off-limits.cz/.

Do you want to ask us something?
Want to test our system for free?

Leave us your contact info, we'll get back to you.

Ebook zdarma

Opouštíte nás, aniž byste si přečetli 10 tipů, jak ušetřit na správě vozového parku?

Zanechte nám svůj e-mail a my vám zašleme e-book na pozdější čtení.